Легка, ніжна, смачна, неймовірно корисна - це все вона - пастила! Дивні ласощі, які люблять і діти, і доросли. Популярною зараз є саме яблучна пастила, яка зробила відомим цей вид солодощів. Один її шматочок замінює цілий вітамінний букет. З давніх часів пастилу подавали з молоком, медом до чаю або десертного вина. Французи вживають пастилу з білим вином або шампанським, обов'язково додаючи шматочок твердого сиру в поєднанні з легким молочним коктейлем. Тоді вона підходить по іншому. Англійці щоранку, заваривши чашечку кави, тонко нарізають пастилу, прикрашаючи її листочком м'яти, і це ідеальне поєднання смаків надає їм гарного настрою на цілий день. Іспанці насолоджуються пастилою з мандариновий желе, чорною кавою або козячим молоком. А в Голландії подобаються зелений чай з жасмином і обов'язково подають шматочок пастили і плавлений сир, политий карамеллю. Традиційні ласощі набагато корисніше сучасних, оскільки їх готують з яблучного пюре, багатого аскорбіновою кислотою, яка необхідна для зміцнення імунітету. Саме тому традиційну пастилу, безумовно, можна віднести до ласощів не тільки смачних, але і корисних.