Крихітка фруктово ягідна сублимированная це натуральний продукт з подрібнених фруктів, ягід. Процес виробництва складається в сушінні свіжих фруктів, ягід при низьких температурах (вода видаляється з заморожених продуктів) подальшому подрібненні сухих продуктів і пакуємо в вакуумовану упаковку. Технология сублимированной сушки сушіння дозволяє зберегти всі корисні елементи, вітаміни, смак, колір.
Застосування сублімованої фруктової крихти
Крихітку ягід і фруктів додають в холодні і гарячі напої, з них виходять смачні напої, коктейлі, додають в каші, сухі сніданки, використовують у випічці. Смак напою з сублімованої крихти повністю відповідає свіжому. Порошок фруктово ягідний додасть готовому блюду відповідний смак, колір і аромат. Порошок сублімований широко застосовують в кондитерській справі, додають в цукерки, крем, суфле, прикрашають десерти як присипки, смачне кольорове желе, фруктова карамель. Сублімований порошок купити можна кафе і барах, вони послужать натуральної добавкою для холодних напоїв, морозива, гарячого чаю. Змішуючи порошки з ягід і фруктів можна створювати коктейлі з особливим смаком і ароматом. Крихітка з ягід, фруктів займає мало місця, не вимагає особливих умов зберігання. Порошок сублімовані натуральні, не містять консервантів і інших добавок зберігають колір, смак, мають невелику вагу, не вимагають особливих умов зберігання. Фруктові добавки вже давно популярні в кондитерській промисловості в якості інгредієнтів в крему, наповнювач в тісто і шоколад.
Производство сублимированного ягодно-фруктового порошка
Для того щоб порошок фруктовий потрапив до Вас в руки необхідно виконати копітку роботу по його виготовленню та фасування. І так почнемо, спочатку заготовлюється та чи інша ягода, після чого вона проходить процес миття та дезінфекції, ми миємо перекисом водню. Пройшовши дезінфекцію продукт викладається на кювети і поміщається в морозильну камеру для заморозки (шокова заморозка). Коли ягода в кюветах (деко) заморозилась її поміщають в Ліофільні субліматор (сублімації сушарка), процес сублімації сушіння в середньому може тривати близько 20 годин, все залежить від субліміруемого продукту. Висушений продукт (дегидрированием), вологість по виходу 0,5% надходить на подрібнювач, після цього на вибростоле калибруется по фракції. І в завершенні доходить на фасовку, де через фасувальну машину дозується в металізований пакет і запаюється. Товар готовий! Весь процес по виробництву 30 кг порошку сублімованого може зайняти близько 60 годин. Нагадаю що вихід сублімованого продукту з субліматор в середньому становить 10%. Тому собівартість сублімованих продуктів велика, але обгрунтована. Сублімату - це натуральний смак, природний колір, насичений запах і найголовніше при правильній упаковці їх можна зберігати до 5 років і більше.