Сублімовані фрукти зберігають харчові властивості продукту, зберігають аромат і колір протягом всього терміну зберігання. Фрукти корисні, тому що що не була піддана високих температур в процесі сублімації, містять 90% вітамінів від свіжих, не псуються протягом всього терміну зберігання, не втрачають своїх якостей. Суть технології у виключенні вологи при низьких температурах, після чого фрукти вакуумують упаковку, продукт стає легше, не вимагає особливих умов зберігання. Натуральні сухі фрукти легко відновлювані за допомогою води (5-10 хв в теплій воді), в подальшому готові до застосування в їжі. Фрукти швидкого приготування вживають як десерти, добавку до каш, інгредієнти компоту, для приготування желе, з них роблять коктейлі, перекус на роботі, в походах, на відпочинку.100 гр. сублімованих фруктів отримуємо з 1кг. свіжих, випаровуючи всю рідину зі складу свіжих продуктів.